Het filmfestival van Berlijn is zaterdagavond afgesloten met de uitreiking van de hoofdprijzen. De Gouden Beer voor beste film is toegekend aan het Roemeense familiedrama Child's Pose van regisseur Calin Peter Netzer.

De Zilveren Beer voor de beste regisseur werd gewonnen door de Amerikaan David Gordon Green, voor zijn film Prince Avalanche, over twee wegwerkers in een door bosbranden geteisterde streek.

De prijs voor beste acteur ging naar de Bosnische zigeuner Nazif Mujic, voor zijn rol in Een episode in het leven van een metaalrecycler van Danis Tanovic. Mujic en zijn vrouw en kinderen spelen in de film een echte episode uit hun harde levens na. De film van Tanovic won ook de Grand Prix van de jury.

De Chileense Paulina García werd uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol in de tragikomedie Gloria van Sebastián Lelio.

De jury van het 63e filmfestival in Berlijn stond onder leiding van de Chinese regisseur Wong Kar Wai. Bezoek de site van de Berlinale voor meer informatie over de winnende films en acteurs .