Gangs of New York wordt televisieserie

Rol Scorsese nog onbekend

Regisseur Martin Scorsese gaat van zijn Oscargenomineerde film Gangs of New York een televisieserie maken. Dat kondigde filmstudio Miramax gisteren aan. De serie speelt zich, net als de film, af aan het einde van de negentiende eeuw, en draait om de georganiseerde misdaad.

Zoals de titel van de film al zegt, speelt Gangs of New York zich af in New York. Daarnaast zullen in de serie echter ook steden als Chicago en New Orleans aan bod komen en zullen we zien hoe daar de georganiseerde misdaad zich ontwikkelde. ‘Het is een tijdperk waarover zoveel verteld kan worden, dat het niet in een film past. Een tv-serie biedt ons de tijd en creatieve mogelijkheden om deze kleurrijke periode tot leven te brengen,’ zegt Scorsese over de serie.

Het is niet de eerste televisieserie van Scorcese. Hij produceert ook de succesvolle serie Boardwalk Empire, met onder anderen Steve Buscemi, dat te zien is op HBO. Verwacht wordt dat die zender ook Gangs of New York gaat uitzenden. Over de acteurs of andere details is nog niets bekend gemaakt.

De originele film stamt uit 2002 en ontving tien Oscarnominaties, waaronder voor beste regie en beste film. Maar geen enkele nominatie werd verzilverd.