Filmen van Jane Got a Gun loopt volledig mis

Geen regisseur en geen hoofdrolspeler

De totstandkoming van de film Jane Got a Gun gaat niet zonder slag of stoot. Er zijn al zoveel conflicten aan voorafgegaan, dat je daar weer een film over zou kunnen maken. Het begon een week geleden met de regisseur die op de eerste dag van filmen niet op kwam dagen. Nu moet ook één van de hoofdrolspelers worden vervangen en zit het de producent ook niet mee.

Alles was geregeld, de crew en acteurs stonden klaar om de eerste scènes op te nemen, maar regisseur Lynne Ramsay was 18 maart nergens te bekennen. Scott Steindorff, producent van de film, zei het krankzinnig te vinden dat de regisseur niet op kwam dagen. ‘Ik ben zo teleurgesteld, dat je dit 150 mensen aan kunt doen.’

We zijn nu een week verder en nog steeds is het niet duidelijk waarom Ramsay er niet was. De geruchtenmachine in Hollywood draait natuurlijk overuren en het lijkt vooral het woord van Steindorff tegen het woord van Ramsay te zijn. Waarschijnlijk hebben ze het weekend voor het filmen ruzie gehad over de voorbereidingen en is dat zo hoog opgelopen, dat Ramsay niet meer aan Jane Got a Gun wilde werken.

Ondertussen is er wel een vervanger voor Ramsay gevonden: Gavin O’Connor, die eerder Warrior en Pride and Glory regisseerde. Maar omdat Ramsay er niet meer is, heeft ook acteur Jude Law zich teruggetrokken. Hij had immers toegezegd in een film van Ramsay te spelen. De geruchten gaan nu dat Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire en Jeff Bridges op de lijst staan om Law te vervangen.

Jane Got a Gun heeft als hoofdrolspeler Natalie Portman. Zij roept als Jane de hulp in van een ex-geliefde om haar echtgenoot te redden van een bende die hem wilt vermoorden. Law zou de bendeleider spelen.