Rick Santorum is directeur geworden van EchoLight Studios. Het marketing-, productie- en distributiebedrijf werd in 2011 opgezet door voormalig missionaris Bobby Downes en is gestoeld op het christelijke geloof. 'Ons werk lijkt op wat Jezus deed; met onze films willen we voor het publiek zorgen', zegt Santorum.

De voormalige senator van Pennsylvania was vorig jaar presidentskandidaat voor de Republikeinen en viel vooral op door zijn conservatieve uitspraken over bijvoorbeeld geboortebeperking en het homohuwelijk. 'Ik ben geen filmproducent maar er is duidelijk veel overlap tussen film en politiek. Ik ben een merk. Ik heb de mogelijkheid de beslissingen in de christelijke gemeenschap te beïnvloeden', zo stelde Santorum.

De 55-jarige ex-politicus ziet zijn nieuwe functie als een natuurlijke overgang van het werk dat hij al deed. ' In de politiek merkte ik steeds dat ik onderhevig was aan de veranderingen in de cultuur. Die bepaalt in hoge mate hoe de maatschappij eruitziet.'

EchoLight Studios heeft tot nu toe acht films gedistribueerd op de nationale en internationale dvd-markt en heeft nog vier titels in postproductie. De eerste bioscooptitel, The Redemption of Henry Myers, moet dit najaar uitkomen. Met een budget van zo'n twee miljoen dollar per film wil de studio zich met name richten op vrouwen van 35 tot 55 jaar.