Cannes-update 3

Filmnieuws vanaf het festival

Aangezien je tijdens het filmfestival in Cannes struikelt over de pers, is het voor filmstudio’s en -makers het uitgelezen moment om nieuwtjes aan te kondigen. Velen profiteren daar dan ook van. Hierbij een overzicht van de interessantste aankondigingen die de afgelopen dagen in Cannes zijn gedaan.

Regiedebuut Keanu Reeves
Acteur Keanu Reeves is binnenkort weer te bewonderen in de bioscoop. En ditmaal niet alleen als acteur, Reeves maakt ook zijn regiedebuut. Man of Tai Chi is de eerste film die Reeves gaat regisseren. Hij speelt daarin zelf ook een rol. De rechten van de film zijn deze week verkocht in Cannes, net als de rechten voor de film Passengers, waarin Reeves samen met Reese Witherspoon de hoofdrol zal vertolken.

Olivier Assayas maakt eerste Engelstalige film
De Franse regisseur Olivier Assayas maakt zijn debuut in de Verenigde Staten, met de film Hubris . Dat maakten de producenten van de film bekend in Cannes. Assayas maakte al eerder films met Engelstalige scènes, maar niet eerder een film die volledig Engels gesproken is. Hubris is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal rond een groep criminelen in Chicago. Assayes is bekend van films als L’heure d’été en Chacun son cinema.

Met Leonardo DiCaprio de ruimte in
Een rijke bieder heeft tijdens een diner voor een goede doel 1,5 miljoen dollar neergelegd voor een ruimtereis. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het is niet bekend van wie het bod komt, maar diegene heeft wel de eer om naast Leonardo DiCaprio te zitten tijdens de vlucht naar de ruimte. Daarnaast zijn er nog twee stoelen tijdens dezelfde vlucht geveild, die leverden 2,3 miljoen dollar op. Tijdens het diner, dat werd georganiseerd door filmproducent Harvey Weinstein, is in totaal 25 miljoen dollar opgehaald. Het bedrag wordt gedoneerd aan het aidsfonds.

Opnieuw juwelen verdwenen
Een week nadat er uit een hotelkamer van juwelier Chopard voor 1 miljoen dollar aan sieraden werd gestolen, is er gisteren bij de Zwitserse juwelier De Grisogono een ketting van 2 miljoen euro verdwenen. Dat meldt persbureau Reuters . De ketting is gestolen tijdens een feest in Cannes, waar volgens de juwelier ‘ 80 bodyguards, lokale politie, hotelbeveiliging en personeel van De Grisogono aanwezig was’. De politie onderzoekt de zaak.