Cannes-update 2

Filmnieuws vanaf het festival

Aangezien je tijdens het filmfestival in Cannes struikelt over de pers, is het voor filmstudio’s en -makers het uitgelezen moment om filmnieuws aan te kondigen. Velen profiteren daar dan ook van. Hierbij een overzicht van de interessantste aankondigingen die de afgelopen dagen in Cannes zijn gedaan.

Dirk Zeelenberg in film van Martin Scorsese
De Nederlandse acteur Dirk Zeelenberg zal een rol spelen in Silence, de nieuwe film van Martin Scorsese. Dat kondigde Zeelenberg afgelopen zaterdag aan op Twitter. Filmjournalist René Mioch voegde daaraan toe dat de acteur een Nederlandse kapitein zal spelen, naast Andrew Garfield, Javier Bardem en Daniel Day-Lewis. Zeelenberg is in Cannes aanwezig, net als Scorsese. Meer details zijn er nog niet bekendgemaakt.

Lars von Trier gebruikt ‘body doubles’ in nieuwe film
Nymphomaniac, de nieuwe film van regisseur Lars von Trier, wordt een productie met veel uitgesproken seksscènes en een grote cast. Zo zullen onder anderen Charlotte Gainsbourg, Uma Thurman en Willem Dafoe te zien zijn in de film. Maar de seksscènes hoeven de acteurs niet helemaal zelf te spelen. Producer Louise Vesth vertelde in Cannes aan The Hollywood Reporter: ‘De acteurs zijn gefilmd terwijl zij deden alsof ze seks hadden. Daarna hebben we body doubles gebruikt, die daadwerkelijk seks hadden en dat voegen we dan op de computer samen. Dus boven de navel is het de acteur, onder de navel is het een body double.’

Niet alleen maar glamour

Ook in Cannes zit het de filmsterren en –makers wel eens tegen. Zo werd er vrijdag voor 1 miljoen dollar aan juwelen gestolen uit een hotelkamer van de juwelier Chopard. Die leende sieraden uit aan sterren als Julianne Moore en Lana Del Rey voor op de rode loper. Ironisch genoeg organiseerde Chopard een feest in Cannes ter ere van de film The Bling Ring, waarin huizen van Hollywoodsterren worden leeggeroofd. De juwelen en dieven zijn nog niet gevonden.

Christoph Waltz was aanwezig bij een live Frans televisieprogramma, toen een man met een pistool de set op kwam lopen. De man schoot een aantal losse flodders en werd daarna direct de set afgewerkt. Niemand raakte gewond en de man is direct opgepakt. Bekijk hier de beelden van het programma.