Cannes-update 1

Filmnieuws vanaf het festival

Aangezien je tijdens het filmfestival in Cannes struikelt over de pers, is het voor filmstudio’s en -makers het uitgelezen moment om nieuwe films aan te kondigen. Velen profiteren daar dan ook van. Hierbij een overzicht van de interessantste aankondigingen die de afgelopen dagen in Cannes zijn gedaan.

Vervolg op Crouching Tiger, Hidden Dragon
Er komt een vervolg op de succesvolle film Crouching Tiger, Hidden Dragon. Dat kondigde productiemaatschappij The Weinstein Company aan. In 2001 ontving de film onder andere vier Oscars, waaronder die voor beste buitenlandse film. Daarbij is het tot op heden de meest succesvolle buitenlandse film in de Verenigde Staten.

Het origineel werd geregisseerd door Ang Lee, die momenteel in de jury van Cannes zit. Hij gaat niet het vervolg regisseren, die taak is namelijk in handen van Yuen Woo-Ping (die de stunts overzag in onder andere Kill Bill: Vol 1 en The Grandmaster). Aanstaande zaterdag wordt er in Cannes meer bekendgemaakt over het vervolg.

Martin Scorsese zoekt zelf investeerders
Regisseur Martin Scorsese is dit jaar zelf geld aan het inzamelen in Cannes. Naar eigen zeggen doet hij dat voor het eerst. Volgens de website Deadline doet de regisseur dat wel in stijl: op een jacht met een glas champagne binnen handbereik. Scorsese is op zoek naar buitenlandse investeerders voor zijn film Silence. ‘Ik ben al sinds ik het boek las in 1989 bezig met een verfilming. Het verhaal van Silence gaat mij aan het hart,’ vertelt hij. De hoofdrolspeler is al bekend: Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man). Wanneer Scorsese het geld bij elkaar heeft, zal het filmen in de zomer van 2014 beginnen.

Scarlett Johansson gaat boek Capote verfilmen
Actrice Scarlett Johansson heeft in Cannes aangekondigd een speelfilm te gaan regisseren: Summer Crossing. Dat meldt de Britse website Screen Daily. De film wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Truman Capote, dat hij begin jaren veertig schreef. Capote was echter destijds niet tevreden met het resultaat en gooide het manuscript weg. Het boek werd vijftig jaar later ontdekt en alsnog gepubliceerd.

Hayden Christensen begint productiebedrijf
Acteur Hayden Christensen ( Star Wars) heeft samen met zijn broer Tove en drie collega’s een productiebedrijf opgericht: Glacier Films. Dat bericht de Amerikaanse website Deadline. Zondag wordt op een jacht in Cannes de oprichting gevierd. Er zijn nu al elf films aangekondigd die het bedrijf de komende drie jaar gaat produceren. Onder andere American Heist, een remake van The Great St. Louis Bank Robbery uit 1959 met Steve McQueen in de hoofdrol, staat op de planning.