Breaking Bad krijgt spin-off

Serie gaat over advocaat Saul Goodman

Saul Goodman, de gluiperige advocaat uit AMC’s hitserie Breaking Bad, krijgt zijn eigen programma. Dat meldde het Amerikaanse tv-station samen met Sony Pictures Television na een wekenlange onderhandeling.

Speculaties rondom een eventuele spin-off deden al langer de ronde. De toekomstige serie, vooralsnog Better Call Saul getiteld, zal bestaan uit afleveringen van een uur en richt zich op de periode vóórdat Goodman ( Bob Odenkirk) de advocaat wordt van crystal meth-brouwer Walter White ( Bryan Cranston), het hoofdpersonage in Breaking Bad. Het initiatief kwam van Vince Gilligan, de grondlegger van de cultserie, en schrijver Peter Gould, die het personage van Odenkirk in de serie introduceerde.

Aangezien het personage vanaf het tweede seizoen veel van de comic relief verzorgt in Breaking Bad, wordt verwacht dat Better Call Saul een stuk luchtiger van toon zal zijn dan de oorspronkelijke serie, waarin een leraar zich langzaam ontwikkeld tot drugsbaron.

Dat fenomeen nadert in Amerika zijn eind : momenteel worden de laatste acht afleveringen van het vijfde seizoen uitgezonden. Breaking Bad, volgens vele critici de beste dramaserie van het moment of zelfs ooit gemaakt, zal in minder dan een maand zijn afgesloten.

In maart werd ook al bekend gemaakt dat er een Spaanstalige remake van de serie komt, genaamd Metástasis en met Diego Trujillo als Walter Blanco.