BitTorrent werkt samen met filmdistributeur

Downloadprogramma toont eerste minuten van film Arthur Newman

De filmindustrie gaat met een van haar grootste vijanden samenwerken: het downloadprogramma BitTorrent. De Amerikaanse distributeur Cinedigm stelt vandaag de eerste zeven minuten van de nieuwe film Arthur Newman beschikbaar via het programma.

BitTorrent is een programma dat het mogelijk maakt om snel bestanden te delen . Maar het wordt vooral gezien als een programma dat de piraterij in stand houdt , door de grote aantallen films die er worden gedeeld. Door samen te werken met een distributeur, hoopt BitTorrent zijn imago op te kunnen vijzelen.

Cinedigm wil met deze vorm van promotie laten zien dat de twee werelden ook best samen kunnen werken. ‘We onderzoeken hoe we op deze manier elkaar kunnen helpen en elkaars bedrijven kunnen laten groeien, maar het is niet onze bedoeling om filmmakers tegen te werken’, laat de distributeur weten.

De film Arthur Newman, met Colin Firth en Emily Blunt in de hoofdrollen, gaat op vrijdag 26 april in de Verenigde Staten in première. Firth speelt Wallace Avery, die zijn eigen dood in scène zet en een nieuwe identiteit aanneemt: Arthur Newman. Dan ontmoet hij Mike (Blunt ), die ook haar verleden wil vergeten. Samen gaan ze verder met hun nieuwe levens.