BAFTA nominaties bekend

Lincoln, Les Misérables en Life of Pi grootste kanshebbers

De British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) heeft gisteren de nominaties bekend gemaakt voor de British Film Academy Awards van 2013, de belangrijkste Britse filmprijzen. Met tien nominaties is Lincoln (Steven Spielberg) favoriet. Ook Les Misérables (Tom Hooper) en Life of Pi (Ang Lee) zijn met beide negen nominaties grote kanshebbers.

Lincoln sleepte nominaties in de wacht in de belangrijkste categorieën, waaronder die voor Beste Scenario, Beste Acteur ( Daniel Day-Lewis) en Beste Film. In die laatste categorie werden ook Argo, Les Misérables, Life of Pi en Zero Dark Thirty genomineerd.

Met beide negen nominaties zijn ook Les Misérables en Life of Pi grote kanshebbers op een BAFTA. Life of Pi werd onder meer genomineerd in de categorieën Beste Scenario, Beste Muziek en Beste Regisseur.

Genomineerd voor Beste Britse Film zijn Anna Karenina, The Best Exotic Marigold Hotel, Les Misérables, Seven Psychopaths en Skyfall.

De BAFTA’s vormen een belangrijke graadmeter in de aanloop naar de Oscars, waarvan de nominaties morgen bekend gemaakt zullen worden. De uitreiking van de Britse filmprijzen zal op 10 februari in Londen plaatsvinden.

Bekijk hier de volledige lijst van de genomineerden.