Anton Corbijn maakt film over James Dean

Biopic heeft voorlopige titel Life

Regisseur Anton Corbijn gaat een film maken over de vriendschap tussen Hollywoodlegende James Dean en fotograaf Dennis Stock. Dat meldt website The Wrap.

De derde speelfilm van Anton Corbijn heeft als voorlopige titel Life, en zal geproduceerd gaan worden door See-Saw Films, dat eerder al verantwoordelijk was voor zijn debuutfilm Control.

James Dean had maar een korte acteercarrière. In 1951 speelde hij voor het eerst in een film en in 1955 brak hij door met de films East of Eden en Rebel Without a Cause. Dat is ook het jaar dat Dean om het leven kwam bij een auto-ongeluk, waar een zeer publieke begrafenis op volgde. Vlak voor de première van East of Eden in 1955 ontmoette Dean de fotograaf Dennis Stock. Vanaf dat moment volgde de fotograaf de acteur. De vriendschap die ontstond, wordt het uitgangspunt van de speelfilm.

De Nederlandse Corbijn, van oorsprong van fotograaf, regisseerde eerder de films Control, een biopic over de zanger van Joy Division, en The American, een thriller met George Clooney in de hoofdrol.

De start van het filmproces staat gepland voor begin 2014. Wie Dean gaat spelen, is nog niet bekend gemaakt.