Anthony Hopkins speelt Freddy Heineken

Acteur te zien in Amerikaanse film over de ontvoering

Anthony Hopkins gaat Freddy Heineken spelen in The Kidnapping of Freddy Heineken. De opnames van de Amerikaanse film over de ontvoering van Heineken beginnen eind deze zomer. Dat maakte productiemaatschappij Embankment Films zondag bekend.

De film zal worden geregisseerd door Daniel Alfredson. Hij regisseerde eerder de laatste twee delen van de Millenniumreeks in Zweden. Over de rest van de cast is nog niets bekendgemaakt. In de zomer van 2014 wordt de film in de Amerikaanse bioscopen verwacht.

The Kidnapping of Freddy Heineken zal voornamelijk draaien om de ontvoering van Heineken en zijn chauffeur in 1983, die drie weken duurde. Ontvoerder Cor van Hout eiste toen, samen met drie anderen, 35 miljoen gulden losgeld.

In 2011 verscheen al een Nederlandse film over deze zaak: De Heineken Ontvoering van Maarten Treurniet. Daarin speelde Rutger Hauer de rol van Heineken. Misdaadjournalist Peter R. de Vries, die een boek schreef over de ontvoering, was niet te spreken over die film. Hij kondigde toen al een Amerikaanse versie van de film aan, waarbij hij al zijn voorkeur uitsprak voor Hopkins in de rol van Heineken.