Alles is familie grote winnaar Rembrandt Awards

Prijs voor beste film, acteur, actrice en titelsong

De romantische komedie Alles is familie heeft gisteravond bij de uitreiking van de Rembrandt Awards de meeste prijzen in de wacht gesleept. De film van regisseur Joram Lürsen won in alle categorieën waarvoor de film genomineerd was: beste Nederlandse film, beste Nederlandse actrice, beste Nederlandse acteur en beste filmhitsong.

In de categorie beste film versloeg Alles is familie Alleen maar nette mensen van Lodewijk Crijns en De marathon van Diederick Koopal. Carice van Houten en Thijs Römer mochten de prijs voor beste Nederlandse acteur en actrice in ontvangst nemen, beste filmhitsong was het nummer Oceaan van Racoon.

De winnaars zijn bepaald door het Nederlandse publiek, dat online zijn stem uit kon brengen. In de overige categorieën is de Franse film Intouchables als beste buitenlandse film uit de bus gekomen, won Daniel Craig voor zijn rol in Skyfall de prijs voor beste buitenlandse acteur en ontving Meryl Streep de prijs voor beste buitenlandse actrice voor haar rol in The Iron Lady. Tot slot werd Achtste-groepers huilen niet uitgeroepen tot beste jeugdfilm.

Alles is familie is van dezelfde makers als het grote succes Alles is liefde, met grotendeels dezelfde cast. Van Houten speelt een therapeute die getrouwd is met een succesvolle muziekproducent (Römer), die onvruchtbaar blijkt te zijn.