Theo Maassen houdt conference tijdens NFF

Drie films getoond van cabaretier

Acteur en cabaretier Theo Maassen opent op vrijdag 5 oktober het Gala van de Nederlandse Film met een filmconference. De slotavond van het NFF wordt verder gevuld met de uitreiking van de Gouden Kalveren. De VPRO zendt de uitreiking om 20.30 uur live uit op Nederland 1.

Theo Maassen, bekend van onder meer de film TBS, bespreekt in zijn tien minuten durende filmconference de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen filmjaar. ‘Ik wil nog niets loslaten over welke reputaties deze avond gaan sneuvelen, omdat ik vermoed dat Reinout Oerlemans dan niet meer komt opdagen,’ aldus de cabaretier op de website van het NFF.

Naast tien minuten spreektijd op de slotavond, krijgt Theo Maassen een speciale dag op het NFF. Op woensdag 3 oktober staan drie films met de cabaretier op het programma: Doodslag, The Domino Effect en de documentaire Alles voor een lach. In deze laatstgenoemde blikt Maassen met vier collega-comedians terug op een grote inspiratiebron: oud Comedytrain-cabaretier Rob van Liempt. Daarnaast staat de filmregistratie van zijn theatershow Zonder pardon op de agenda. Maassen sluit zijn dag af met zijn voorstelling Met alle respect in de Stadsschouwburg Utrecht en hij is te gast bij Claudia de Breij in de NFF Talkshow.

Naast de live uitzending van de uitreiking van de Gouden Kalveren, verzorgt de VPRO dagelijks reportages vanaf het festival op Cinema.nl.

Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober in Utrecht.