The Help is als de grote winnaar uit de bus gekomen bij de Screen Actors Guild Awards van afgelopen zondag. De film van Tate Taylor versloeg hierdoor The Descendants, Bridesmaids, Midnight in Paris en The Artist.

Nog meer prijzen voor The Help: hoofdrolspeelster Viola Davis werd uitgeroepen tot Beste Actrice, terwijl de acteerprestatie van Octavia Spencer haar de prijs  tot Beste Vrouwelijke Bijrol opleverde. Jean Dujardin (The Artist ) mocht de prijs voor Beste Acteur in ontvangst nemen, en Christopher Plummer ( Beginners) die voor de Beste Mannelijke Bijrol.

Bij de prijsuitreiking van de Directors Guild Awards, die ook het afgelopen weekend plaatsvonden, won Michel Hazanavicius voor The Artist het beeldje voor Beste Regisseur. Andere genomineerden waren The Descendants, Hugo, The Girl with the Dragon Tattoo, en Midnight in Paris.

Beide prijsuitreikingen worden beschouwd als graadmeters voor de Oscaruitreiking van 12 februari. Tot nu toe heeft The Artist al meerdere belangrijke industrieprijzen gewonnen, maar bleef het voor The Help bij nominaties.