Taped krijgt Amerikaanse remake

Nederlandse film verkocht in VS

Columbia Pictures heeft de filmrechten van de Nederlandse film Taped gekocht. Dat maakte de productiemaatschappij NL Film vandaag bekend. Wanneer de remake in productie gaat, is nog niet bekend.

Taped ging vorige week in première in Nederland. In de film spelen Barry Atsma en Susan Visser een stel dat op vakantie naar Buenos Aires gaat in een laatste poging hun huwelijk te redden. Wanneer ze echter per ongeluk een gruwelijke politiemoord vastleggen, moeten ze vluchten om in leven te blijven.

Producenten Douglas Wick en Lucy Fisher van Red Wagon Entertainment gaan de remake produceren. Eerder produceerde het tweetal onder andere Memoirs of a Geisha en Gladiator. Momenteel werken ze aan The Great Gatsby met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol.  NL Film zal als zakelijk leider betrokken blijven bij de remake van Taped.

In Nederland werd Taped met gemengde recensies ontvangen. Onze recensent Sven Gerrets was niet heel enthousiast. Hij schrijft : ‘De momenten die goed zijn, zoals bijvoorbeeld een fraai getimede en gefilmde ontsnapping met een bus, waarbij de camera vernuftig de personages volgt, onderstrepen de mislukte momenten en clichés.’ Of de Amerikaanse remake beter zal worden ontvangen door de filmpers, is afwachten.