Stephen Kings It opnieuw verfilmd

Jane Eyre-regisseur Fukunaga aan boord

Cary Fukunaga, bekend van kostuumdrama Jane Eyre, is door Warner Bros gestrikt als regisseur en coschrijver van de nieuwe versie van de Stephen King-thriller It. Warner Bros kocht in 2009 al de rechten van Kings roman uit 1986 om er een film van te maken.

Cary Fukunaga zal samen met Chase Palmer het script van It gaan schrijven. Fukunaga regisseerde vorig jaar Jane Eyre naar het gelijknamige boek van Charlotte Brontë. Palmer, een bekroonde shortfilm-regisseur, werkte al eerder met Fukunaga aan het script van No Blood, No Guts, No Glory, een historische thriller die volgend jaar moet uitkomen.

In 2009 kocht Warner Bros de rechten van Kings horrorverhaal om er een enkele film van te maken. Omdat het boek van Stephen King meer dan duizend pagina's telt en een complexe plot heeft, is er nu besloten om de film in twee delen uit te brengen. Datzelfde gebeurde met de voorgaande mini tv-serie It uit 1990, waarin Tim Curry de rol van angstaanjagende clown Pennywise speelde. Wie die rol nu op zich mag nemen blijft de grote vraag. Het is ook nog onbekend wanneer de opnames van start gaan.

Het verhaal volgt een groep kinderen genaamd The Losers Club dat het monster It tegen het lijf loopt. Het monster aast op kinderen en verschijnt meestal als 'Pennywise the Dancing Clown' voor het de vorm aanneemt die zijn slachtoffer het meest vreest. Bijna dertig jaar nadat The Losers Club tevergeefs een einde probeerde te maken aan It, keert het monster terug. De leden van de club, die inmiddels volwassen zijn, gaan terug naar hun geboortestad Derry om It voor eeuwig het zwijgen op te leggen.

Warner Bros is bezig de meest succesvolle boeken van Stephen King te vertalen naar het grote scherm. Momenteel werkt de studio aan Kings The Stand waarvoor vermoedelijk Ben Affleck de regie op zich zal nemen. Van The Stand is ook eerder een miniserie uitgebracht.