Sean Penn krijgt Peace Summit award

Acteur beloond voor humanitair werk in Haiti

De acteur Sean Penn wordt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van twintig Nobelprijswinnaars volgende maand geëerd met de Peace Summit Award. Penn ontvangt de prijs voor zijn humanitaire werk in Haïti na de aardbeving in 2010.

Als oprichter van de J/P Haitiaanse Hulpverlenende Organisatie zet Penn zich sinds 2010 in voor de slachtoffers van de aardbeving en voor de wederopbouw van het land. Ook wordt de acteur geëerd voor zijn voortdurende pleidooi voor vrede en mensenrechtenbescherming wereldwijd.

Penn is dankbaar voor de prijs. In een reactie zegt hij : ‘Ik ben blij dat ik dit eerbetoon mag ontvangen en vertegenwoordigen bij de jeugd op Haïti, de sterke vrouwen op Haïti en over de hele wereld.’

De prestigieuze vredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bekende persoonlijkheden die zich inzetten voor mensenrechten, vrede en solidariteit. Voorgangers van Penn zijn onder anderen Annie Lennox, Bono, Don Cheadle en George Clooney.

De wereldtop van Nobelprijswinnaars wordt dit jaar voor het eerst in de Verenigde Staten gehouden. Het thema luidt ‘Laat je horen, kom op voor vrijheid en rechten’. Aanwezigen zijn onder anderen de Dalai Lama, Michail Gorbatsjov en Jimmy Carter.