Schwarzenegger wil weer Terminator spelen

Acteur vond vorige Terminatorfilm 'verschrikkelijk'

'I'll be back.' Arnold Schwarzenegger houdt zich aan zijn woord. Ruim een jaar na de beëindiging van zijn politieke carrière maakt de voormalige 'governator' zich op voor een definitieve comeback als Hollywoodster.

Schwarzenegger, die sinds 2005 alleen een bijrolletje speelde in de actiefilm The Expendables (2010), gaf vorig jaar al aan weer in films te willen spelen , maar schortte alle plannen op toen hij huwelijksproblemen kreeg. De inmiddels gescheiden acteur zegt nu open te staan voor alle mogelijke rollen, en dan vooral voor sequels op eerdere successen.

Zo staat er al een vervolg op de komedie Twins in de planning, waarin tweeling Schwarzenegger en Danny DeVito een drielingbroer ontdekt met het uiterlijk van Eddie Murphy. In een interview op de site Collider.com zegt de 64-jarige acteur ook open te staan voor vervolgen op True Lies ('Al moeten we daar misschien maar even mee wachten, omdat een familiefilm momenteel niet zo goed samengaat met mijn privésituatie, haha.') en The Terminator.

Over Terminator Salvation, het enige deel waarin hij niet meespeelde, zegt Schwarzenneger: 'Die was verschrikkelijk. Ze hebben erg hun best gedaan, qua acteerwerk en zo, maar echt de boot gemist.'

Een drietal rollen heeft de Oostenrijks-Amerikaanse spierbundel al toegezegd, in de actiefilms The Expendables 2, Last Stand en The Tomb. Of de eerder aangekondigde tv-serie The Governator nog doorgaat, is momenteel niet bekend.

Voor de liefhebber: Schwarzenegger in 160 hilarische citaten.