Safety not Guaranteed wint in Leiden

Prijs: geld voor distributie

De Amerikaanse sf-komedie Safety not Guaranteed heeft op het Leids Film Festival de Iron Herring Award gewonnen. Dit betekent dat het festival 10.000 euro zal geven aan de distributeur die deze film aankoopt en uitbrengt in de Nederlandse bioscopen.

Op het festival, dat dit jaar voor de zevende keer werd georganiseerd, werd de winnaar voor het eerst niet gekozen door een vakjury, maar door de bezoekers . Zij beoordeelden Safety not Guaranteed met een 4.4 (op een schaal van 1 tot 5 ).

Safety not Guaranteed van debuterend speelfilmregisseur Colin Trevorrow gaat over drie cynische redacteuren van een tijdschrift die reageren op een advertentie van een man die reisgenoten zoekt om mee door de tijd te reizen.

De film ging in premiere tijdens het Sundance festival (januari 2012) en is door Amerikaanse filmcritici positief ontvangen. Volgens cijfers van IMDb heeft de film het in Amerika ook financieel goed gedaan; met een opbrengst van ruim 4 miljoen dollar ten opzichte van nog geen miljoen dollar productiekosten.

Er heeft zich op dit moment nog geen Nederlandse distributeur voor de film gemeld.