Ruimteheldin Barbarella krijgt tv-serie

Nicolas Winding Refn (Drive) regisseert

De cultfilm Barbarella uit 1968 wordt nieuw leven ingeblazen als televisieserie. Nicolas Winding Refn, bekend van de actiefilm Drive, heeft de regie in handen en is één van de uitvoerend producenten.

Winding Refn gaat een geheel eigen draai geven aan de ruimteheldin, die hij beschrijft als 'één van de ultime karakters van de tegencultuur.' Daaraan toevoegend: 'Ik kan niet wachten om dit unieke personage opnieuw tot leven te brengen voor een nieuwe generatie fans.' 

Barbarella is een sciencefictionfilm naar de gelijknamige Franse stripfiguur van Jean-Claude Forest. Jane Fonda speelt de hoofdrol van de sexy, misdaad bestrijdende ruimteheldin Barbarella. De film, die met een knipoog gemaakt is, staat vooral bekend om de frequente seksscènes en slechte special effects. De goedkoop ogende effecten zijn echter expres zo gemaakt om de campsfeer van de film te versterken.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 40.000. Barbarella voert zorgeloos en gewichtloos een striptease uit in haar ruimteschip, als ze gebeld wordt door de president van de aarde. Hij vertelt haar over Dr. Durand Durand die met zijn nieuwe wapen, de positronenlaser, de eeuwenlange universeel bewaarde vrede dreigt te verstoren. Barbarella moet hem vinden en de wereld redden. Tijdens haar zoektocht lukt het haar opvallend vaak om in een situatie te komen waarbij ze een deel van haar minimale kledingstukken verliest.

Martha de Laurentiis, één van de producenten van de tv-serie, is de dochter van Dino de Laurentiis die de originele film regisseerde. De Laurentiis: 'Refn heeft de perfecte visie om zo'n iconisch personage als Barbarella te verheffen en te presenteren aan een nieuw wereldwijd publiek.'

Refns nieuwe film, Only God Forgives, komt in het voorjaar van 2013 uit. Daarnaast werkt Refn aan een sf-remake van Logan's Run met Ryan Gosling.

Wanneer de tv-serie uitkomt en welke zender erbij betrokken zal zijn, is nog niet bekend.