Regisseur Roskam naar Hollywood

Filmproject The Tiger met Brad Pitt

De Vlaamse regisseur Michael R. Roskam, bekend van Rundskop, gaat zijn debuut in Hollywood maken. Roskam zal het drama The Tiger gaan regisseren, naar de gelijknamige bestseller van John Vaillant. Brad Pitts productiebedrijf Plan B is één van de producenten.

Roskam was niet de eerste keuze voor het regisseren van The Tiger. Darren Aronofsky was aanvankelijk verbonden aan de film, maar de Black Swan-regisseur is momenteel nog bezig met de opnames van Noah met Russell Crowe in de hoofdrol. Een scenario van The Tiger was al geschreven door Guillermo Arriaga ( Babel). Roskamp mag nu echter met een andere scenarist zijn eigen visie op het verhaal in een nieuw script uitwerken. Roskam: “The Tiger is een project dat nu nog in zijn kinderschoenen staat en nog een lange weg te gaan heeft. En zo heb ik het graag. Hoe vroeger ik betrokken ben, hoe beter ik er mijn stempel op kan drukken.“

John Vaillants boek The Tiger: A True Story of Vengeance and Survival, speelt zich af in Siberië en draait om de strijd tussen mens en dier. In de jaren negentig slaat een Siberische tijger meerdere keren dodelijk toe in een afgelegen en arm dorp. Yuri Trush, die aanvankelijk altijd het dier beschermde tegen de jagers, wordt door het dorp ingeschakeld om de dodelijke tijger te stoppen.

Roskam werd eerder dit jaar genomineerd voor een Oscar voor zijn film Rundskop. Sindsdien heeft de regisseur verschillende filmaanbiedingen uit Amerika gekregen. The Tiger is het eerste filmproject dat een positief antwoord kreeg en wordt daarmee het Hollywood filmdebuut voor Roskam. Wanneer de film uitkomt, is nog onbekend. Roskam: ”We zien wel waar we staan binnen een jaar of twee. Vergeet niet dat ik eerst nog mijn Belgische productie Le fidèle wil draaien.”

Vorige week kreeg Roskam groen licht van het Amerikaanse HBO voor het uitschrijven van de pilot van zijn serie Buda Bridge Bitch. Roskamp zal de pilot zowel schrijven als regisseren.

Buda Bridge Bitch speelt zich af in de nabije toekomst in Brussel. Door een toevloed aan gewelddadige misdrijven, ongehoorde onderzoekstechnieken en een mysterieuze vrouw op de Budabrug, verkeert de hoofdstad in een staat van politieke en morele chaos.