Regisseur Edwin Visser is overleden. De maker van de Nederlandse horrorfilm Sl8n8 overleed zondag op Kreta door een hartinfarct. Visser werd 47 jaar.

Edwin Visser debuteerde in 1995 met zijn eerste horrorfilm Necrophobia. Visser regisseerde de film samen met zijn vaste filmpartner Frank van Geloven. Necrophobia diende in 1991 als afstudeerfilm voor het duo en kreeg vier jaar later een internationale release. De film gaat over een jonge vrouw ( Grietje Besteman) die verandert in een kettingzaag hanterende moordmachine als gevolg van een onorthodoxe psychotherapie.

Visser ontmoette Van Geloven tijdens zijn studie aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Hun gezamenlijke passie voor horror, cult en pulp leidde tot een creatief partnerschap. Na hun studie maakte het duo naam als producent van filmtrailers voor onder meer De tweeling, Van God los en diverse televisieprogramma’s.

Visser was een echt genreliefhebber en werd vooral bekend met de film Sl8n8 uit 2006, waarmee hij Nederlandse horror op de kaart wilde zetten. Samen met Van Geloven tekende Visser voor zowel scenario, regie en montage. De Nederlandse slasher met Victoria Koblenko en Kurt Rogiers speelt zich af diep in de Limburgse kolenmijnen. Als de lift weigert en de gids weg is, waagt een tourgroep zich aan een Ouija-bord. Ze wekken vervolgens de geest op van de 19e-eeuwse seriemoordenaar Andries Martiens , met alle gevolgen van dien. De film kreeg een internationale dvd-release als Slaughter Night.

Het duo werkte de laatste tijd onder meer aan Nieuw bloed, een vampieractiefilm over de experimenten van de dubieuze Dr. Mortor, die gelooft een middel tegen aids en kanker gevonden te hebben. Het productiebedrijf House of Netherhorror wilde de film graag produceren en ook internationale producenten toonden interesse. Bekijk hieronder de trailer voor Nieuw bloed.

Horrorfilmwebsite Schokkend nieuws schrijft over het overleden van de regisseur: ‘We verliezen met Edwin een filmmaker, collega en vriend met een no-nonsense-houding die we nog zullen gaan missen in Nederland. Edwin hield van films met veel actie, bloed en tieten – en schaamde zich daar absoluut niet voor. Integendeel, hij had dat in nog veel meer films met ons willen delen.’

Trailer Nieuw bloed