Onlangs werd James Camerons epos Titanic opnieuw in de bioscoop uitgebracht, ditmaal met 3D-brilletje. De re-release heeft ervoor gezorgd dat de film nu een recordopbrengst heeft van meer dan twee miljard dollar.

De enige andere film die tot nog toe de twee-miljardgrens overschreed was Avatar, ook al van Cameron. Dat sciencefictionspektakel bracht wereldwijd in totaal 2,8 miljard op. Titanic staat nu op 2.03 miljard dollar. Alleen al in China, waar de film vorige week in première ging, bracht de film voorlopig 58 miljoen dollar op.

De beroemde scène uit Titanic waarin een naakte Kate Winslet modelstaat voor een schilderende Leonardo DiCaprio is in China overigens gecensureerd. In veel media was te lezen dat de Chinese censoren shots van Winslets borsten hadden verwijderd uit angst voor naar het scherm grijpende handen die in bioscoopzalen tot onrust zouden leiden, maar dit bleek later een grap van een Chinese blogger.

De Britse krant The Telegraph bericht intussen over een generatie jonge Twitteraars die nu pas ontdekt dat de ramp met de Titanic op feiten is gebaseerd - 'Always thought it was just a film.'

Bekijk hieronder de geestige fictieve traler voor Titanic: The Sequel.