Personage Sacha Baron Cohen niet welkom bij Oscars

Academy bang voor stunt van Baron Cohen

Sacha Baron Cohen mag de Oscaruitreiking aanstaande zondag niet bijwonen wanneer hij verkleed komt als het karakter uit zijn nieuwste film The Dictator.

Dat vertelde de productiemaatschappij Paramount aan de website Deadline. Een woordvoerder van de Academy of Motion Picture Arts & Sciences ontkent dit en laat weten dat ze voorlopig alleen afwachten wat Sacha Baron Cohen precies van plan is.

Deadline houdt echter vol dat Baron Cohen niet welkom is bij de uitreiking, tenzij hij de Academy verzekert dat hij niet als het dictator -personage op de rode loper verschijnt om zijn film te promoten. Paramount kreeg een telefoontje van de Academy waarin duidelijk werd gemaakt dat Baron Cohen geen tickets krijgt voor de Oscaruitreiking, tenzij hij op tijd laat weten dat hij niet als personage zal verschijnen.

De Academy reageert hiermee op het gerucht van eerder deze week, dat Sacha Baron Cohen opnieuw een stunt zou willen uithalen. Het zou niet de eerste keer zijn voor de acteur. In 2009 liet hij zichzelf, verkleed als het flamboyante personage Brüno, uit de lucht vallen precies op schoot bij rapper Eminem tijdens de MTV Awards. In 2007 was hij door de Academy gevraagd om een Oscar uit te reiken, maar hij zag hier vanaf omdat de Academy het niet toestond dat hij dit verkleed als zijn karakter Borat zou doen.

Sacha Baron Cohen speelt een rol in de film Hugo, een film met elf Oscarnominaties, waardoor hij als lid van de cast uitgenodigd is voor de Oscaruitreiking. Of Baron Cohen nu aanwezig is bij de uitreiking of niet , hij krijgt in ieder geval nu al veel publiciteit voor zijn nieuwe film The Dictator, die in mei 2012 in de bioscoop verschijnt. Bekijk hieronder de trailer .