Penélope Cruz weer in Almodóvar film

Los amantes pasajeros wordt vijfde samenwerking

Actrice Penélope Cruz gaat opnieuw in een film spelen van de Oscarwinnende Spaanse regisseur Pedro Almodóvar: Los Amantes Pasajeros. De opnames voor de film gaan deze zomer in Madrid van start. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Los Amantes Pasajeros, in het Engels: Standby Lovers, is een komedie over een affaire in een vliegtuig. De film is de vijfde samenwerking tussen regisseur Pedro Almodóvar en Penélope Cruz. Welke rol de 38-jarige Cruz in de film heeft is nog onbekend .

De samenwerking tussen de twee landgenoten begon in 1997 met de film Carne Trémula (Life Flesh). In dit prijswinnende drama speelt Cruz een prostituee wier zoon een politieagent neerschiet die invalide wordt. Sindsdien is Cruz één van Almodóvars muzes. Zo speelde ze nog in Almodóvars Todo sobre mi madre (All About My Mother) uit 1999, het Oscarwinnende Volver uit 2006 en Los abrazos rotos (Broken Embraces) uit 2009.

Filmmaker Pedro Almodóvar werd in 1980 bekend met zijn Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón. In deze film laat Almodóvars zijn voorkeur zien voor opvallende personages en kleuren, en absurde humor en situaties. Aanvankelijk werd Almodóvar de enfant terrible van de Spaanse filmindustrie genoemd, omdat hij thema’s als drugs, seks, homoseksualiteit en prostitutie aansnijdt. Tegenwoordig is Almodóvar de meest bekende en succesvolle filmmaker van zijn generatie. In zijn prijzenkast staan onder meer een Oscar voor Hable con ella, een BAFTA voor La piel que habito en een Golden Globe voor Volver.

Penélope Cruz is niet de enige muze van Almodóvar die in Los Amantes Pasajeros te zien zal zijn. Zo zullen Cecilia Roth en Lola Dueñas ook een rol spelen in de romantische komedie. Beiden werkten al eerder samen met de regisseur in onder meer Hable con ella.

Cruz is vanaf 23 augustus in Nederland te zien in Woody Allens nieuwe film To Rome With Love. Deze typische Woody Allen-film, die zich weer afspeelt in een wereldstad, vertelt een romantisch verhaal over stelletjes in Rome die allerlei avonturen beleven. Ook heeft ze onlangs getekend voor een rol in de nieuwe film van Ridley Scott, The Counselor.

Los amantes pasajeros zal vanaf volgend jaar in de Spaanse bioscopen te zien zijn.