Nono, het zigzagkind opent NFF

Familiefilm van Vincent Bal

De Nederlandse familiefilm Nono, het zigzag kind opent op 26 september het 32e Nederlands Film Festival in Utrecht. De film is geschreven en geregisseerd door de Vlaamse Vincent Bal, bekend van de jeugdfilms Minoes en Man van Staal.

De film, waarin zowel Nederlands als Engels wordt gesproken, is een coproductie van Nederlandse en Vlaamse producenten. Directrice van het NFF Willemien van Aalst: ‘Met de keuze voor Nono, het zigzag kind brengt het Nederlands Film Festival een ode aan de Nederlandse familiefilm. De Nederlandse familiefilm is van constante hoge kwaliteit en wordt alom gewaardeerd in binnen - en buitenland. Door te openen met een Nederlands-Vlaamse coproductie onderstreept het NFF de meerwaarde en het toenemende belang van internationale coproducties.’

De film is gebaseerd op de internationale bestseller The Zigzag Kid van de Israëlische schrijver David Grossman. Het verhaal gaat over de dertienjarige Nono die erg op zijn vader wilt lijken, maar daardoor vaak in de problemen raakt. Hij wordt naar zijn oom Sjmoel gestuurd om weer op het rechte pad te komen. Samen met topcrimineel Felix Glick, een oude bekende van zijn vader, reist hij naar de Franse Rivièra. Daar treed hij een wereld binnen van vermommingen, achtervolgingen, chansons en Zohara; een mysterieuze vrouw wier geheimen Nono’s leven voor altijd verandert.

De veertienjarige Thomas Simon debuteert als Nono in de familiefilm. Andere rollen zijn weggelegd voor Burghart Klaussner ( The Reader), Fedja van Huêt ( Wilde mossels) en Isabella Rossellini ( Blue Velvet).

David Grossmans werk is in meer dan dertig verschillende talen vertaald en bekroond met talloze prijzen. Het boek The Zigzag Kid is niet alleen populair bij jongeren, maar valt ook in de smaak bij volwassenen.

Nono, het zigzag kind is vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien. Het Nederlandse Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober in Utrecht.