Nominaties voor de Razzie Awards bekend

Adam Sandler elf keer genomineerd

Met maar liefst elf nominaties voor de Razzies, de prijzen voor de slechtste prestaties in de filmindustrie, breekt Adam Sandler een dubieus record.

Het vorige record stond op naam van Eddie Murphy, die in 2008 vijf nominaties kreeg voor zijn rol in Norbit.  Als scriptschrijver, producer en acteur bracht Sandler de afgelopen jaar drie niet al te beste films uit: Jack & Jill, Bucky Larson: Born to Be a Star en Just Go With It.

De meeste nominaties krijgt Sandler voor de film Jack & Jill. Die film is samen met Bucky Larson: Born to Be a Star, Transformers: Dark of the Moon, Twilight Saga: Breaking Dawn part I en New Years Eve genomineerd voor de Slechtste Film van 2011. In Jack & Jill speelt Sandler zowel de rol van Jack als van Jill, waardoor hij niet alleen in aanmerking komt voor Slechtste Acteur, maar ook voor Slechtste Actrice. Voor twee van zijn films is Sandler genomineerd voor Slechtste Scriptschrijver.

De Razzies zijn de satirische tegenhanger van de Oscars, waarvan de winnaars op 1 april bekend gemaakt worden. Zelden zijn de winnaars van een Razzie aanwezig bij de prijsuitreiking. Paul Verhoeven was in 1996 de eerste die zo sportief was om zijn gewonnen Razzie voor Slechtste Regie persoonlijk in ontvangst te nemen. Die prijs kreeg hij voor zijn film Showgirls.