New Kids Nitro behaalt in maand tijd Platina status

Meer dan 400.000 bezoekers voor de Brabanders

New Kids Nitro, de vervolger van New Kids Turbo, heeft als eerste film in 2012 de Platina status behaald. Dat maakte het Nederlands Film Festival gisteren bekend.

New Kids Nitro is sinds de première op 8 december 2011 door meer dan 400.000 mensen bezocht in de bioscoop. Op de releasedag alleen al trok de film tenminste 100.000 bezoekers, waardoor New Kids Nitro de Gouden status bereikte. Vorig jaar wist voorganger New Kids Turbo binnen zeven weken meer dan 1 miljoen bezoekers te trekken en verbrak daarmee het record van Komt een vrouw bij de dokter met een dag.

Of New Kids Nitro in dezelfde recordtijd de Diamanten status bereikt als zijn voorganger, is nog maar de vraag. Voor de eerste film gold een leeftijdsgrens van 12 jaar. Vanwege afgehakte ledematen en zombies die in het tweede deel voorkomen is de grens omhoog geschroefd van 12 naar 16 jaar. Hiermee valt toch een deel van het publiek weg.

Regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil maken zich geen zorgen over deze aanpassing. Zij waren blij met de creatieve vrijheid die ze kregen van producent Reinout Oerlemans. Volgens Steffen Haars is dat ‘belangrijk voor Flip en mij . De enige grens voor ons is of een grap grappig is of niet. Het kan allemaal door de beugel.’

New Kids Nitro is nog in 108 zalen te zien. Vanaf vandaag gaat de film in Duitsland in première, waar New Kids Turbo afgelopen jaar in het eerste weekend 200.000 bezoekers trok.