Moonrise Kingdom opent Cannes

Première nieuwe film Wes Anderson

Moonrise Kingdom van regisseur Wes Anderson opent dit jaar het filmfestival van Cannes. De film beleeft daar op 16 mei zijn wereldpremière. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Gilles Jacob, de president van het festival, verklaart dat Cannes met deze keuze de jonge Amerikaanse cinema wil vieren.

Moonrise Kingdom is de zevende film van Wes Anderson, na producties als The Royal Tenenbaums en The Life Aquatic With Steve Zissou. De film heeft een indrukwekkende cast, met namen als Edward Norton, Bruce Willis, Bill Murray, Tilda Swinton, Harvey Keitel en Frances McDormand. Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig en gaat over een jong verliefd stel dat wegloopt van huis, waarop hun dorp op de kop komt te staan door de zoektocht naar de tieners.

Anderson werd in 2009 in Cannes een korte vragenlijst voorgelegd over zijn liefde voor films. Daarin verklaart hij Jean Renoir tot ultieme filmmaker en geeft hij toe dat hij nog steeds achtervolgd wordt door het einde van Amacord van Fellini.

Het filmfestival wordt dit jaar voor de 65ste keer gehouden. Een kleine twee weken geleden verscheen de officiële poster met een afbeelding van Marilyn Monroe, als eerbetoon vijftig jaar na haar overlijden. Juryvoorzitter is dit jaar regisseur/acteur Nanni Moretti.

Bekijk hieronder de trailer van Moonlight Kingdom .