Michael Clarke Duncan overleden na hartaanval

The Green Mile-acteur werd 54

De Amerikaanse acteur Michael Clarke Duncan is maandag op 54-jarige leeftijd overleden. Duncan werd in juli in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hartaanval en was sindsdien nooit meer volledig hersteld.

Michael Clarke Duncan is vooral bekend van zijn rol als de reusachtige John Coffey in The Green Mile. De film volgt de deathrow in een gevangenis uit de jaren dertig waar Tom Hanks één van de officieren speelt. Op een dag verschijnt de reusachtige John Coffey, die ter dood is veroordeeld voor een kindermoord. Anders dan zijn immense voorkomen doet geloven, blijkt Coffey een aandoenlijk lieve man die bovendien bang is in het donker. Gaandeweg wordt er getwijfeld aan zijn schuld en blijkt er een andere, spirituele reden te zijn voor zijn aanwezigheid in de gevangenis.

Verschillende acteurs gaven online reacties op het overlijden van de acteur, onder wie Tom Hanks: “Ik ben diep bedroefd door het verlies van Big Mike. Hij was een groot talent dat wij mochten ontdekken op de set van The Green Mile. Hij was magisch en vooral een grote lieveling. Zijn vroege overlijden laat ons geschokt achter.”

Voor zijn rol in The Green Mile ontving de acteur een Oscarnominatie. Daarnaast speelde hij in films als Armageddon, Planet of the Apes en Kung Fu Panda.