Lena in de prijzen op Portugees filmfestival

Emma Levie wint prijs Beste Actrice

De Vlaams-Nederlandse film Lena van Christophe Van Rompaey is afgelopen weekend in de prijzen gevallen tijdens het Portugese Fantasporto International Film Festival. De film won de speciale juryprijs en de debuterende Emma Levie won de prijs voor Beste Actrice.

Het is voor de hoofdrolspeelster de tweede keer dat ze de prijs voor Beste Actrice wint op een filmfestival. De actrice won de prijs afgelopen december ook al op het Franse Festival de Cinéma Européen Des Arcs.

Christophe Van Rompaey reageerde verheugd tijdens het in ontvangst nemen van de speciale juryprijs: ‘In een klimaat waar het steeds moeilijker wordt voor dit soort films , zijn dit welkome motiveringen om te blijven verder werken.’

Lena is de tweede film van de Belg Van Rompaey (Aanrijding in Moscou) en speelt zich af in Rotterdam, waar we de 17-jarige, mollige Lena volgen, die tot haar eigen verbazing relatie begint met vlotte jongen (Gomperts).

Voor Lena maakte regisseur Van Rompaey gebruik van een amateur actrice, net als Maja Milos deed voor haar debuutfilm Clip. Bekijk hieronder het interview met Van Rompaey en Milos.