Jurassic Park 4 heeft nieuwe scenaristen

Schrijversduo Rise of the Planet of the Apes

Schrijvers Rick Jaffa en Amanda Silver, bekend van Rise of the Planet of the Apes, zullen het script schrijven voor het vierde deel van Jurassic Park. Geruchten over een vierde deel doen al de ronde sinds deel drie in 2001 uitkwam.

Het getrouwde schrijversduo Jaffa en Silver was onder meer verantwoordelijk voor het goed ontvangen Rise of the Planet of the Apes van regisseur Rupert Wyatt. De sf-film is een reboot van de vijfdelige filmreeks Planet of the Apes uit de jaren zeventig. Volgens critici kwam het succes van de reboot voornamelijk door het krachtige script van de apenfilm.

Steven Spielberg, regisseur van het eerste en tweede deel van de dino-reeks , gaf begin dit jaar al aan het vierde deel niet te regisseren. Wel zal hij samen met Kathleen Kennedy en Frank Marshall de film produceren. Joe Johnston, die het derde deel regisseerde, zal waarschijnlijk ook de regie van het vierde deel op zich nemen.

Naar verluidt maken acteurs Jeff Goldblum, Laura Dern, Sam Neill en Richard Attenborough weer hun opwachting in het dinosauriërpark.

Coproducent Kennedy gaf eind vorig jaar al aan dat alleen een heel goed script de doorslag kan geven voor een vierde deel: 'We hebben de lat erg hoog gelegd voor onszelf, omdat we net als het publiek denken. We willen de film niet maken als er geen goede reden toe is.'

De drie films zijn deels gebaseerd op de gelijknamige serie boeken van Michael Crichton en brachten wereldwijd 1,9 miljard dollar op. Het verhaal volgt een pretpark waar dinosauriërs opnieuw tot leven zijn gewekt en al snel een levensgevaarlijke attractie vormen.

Wanneer het vierde deel in premiere gaat is nog onbekend. Voor degenen die er niet op willen wachten: volgend jaar zomer wordt de eerste film opnieuw uitgebracht in 3D.