Jeugdfilm Mees Kees in première op NFF

Naar gelijknamige boekenreeks van Mirjam Oldenhave

De jeugdfilm Mees Kees gaat op 29 september op het Nederlands Film Festival in première. De film, naar de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave, wordt geregisseerd door Barbara Bredero.

Regisseuse Bredero werkte eerder aan de film Morrison krijgt een zusje en de tv-serie Floor Faber. Het scenario is geschreven door Tijs van Marle, bekend van Bon Voyage en Van God los de serie. De titelrol van leraar in opleiding Kees wordt gespeeld door Willem Voogd ( Timboektoe).

Mees Kees vertelt het verhaal van stagiaire Kees, die voor het eerst voor de klas moet staan. Voor leerling Tobias komt Kees precies op tijd, de juf stuurde Tobias namelijk vaak uit de klas maar bij Kees bloeit Tobias helemaal op. Toch lijkt er iets aan de hand te zijn met Tobias, hij heeft bijvoorbeeld nooit lunch mee zoals de andere kinderen.

Van de jeugdboekenreeks Mees Kees van Mirjam Oldenhave zijn ruim 120.000 exemplaren verkocht. In 2010 was Mees Kees het kinderboekenweekgeschenk, waar een half miljoen exemplaren van werden uitgegeven.

Andere namen die aan de film zijn verbonden, zijn Sanne Wallis de Vries, Vivienne van den Assem, Cas Jansen en Hannah Hoekstra.

Mees Kees is vanaf 3 oktober te zien in de bioscoop.

Het 32ste Nederlands Film Festival wordt gehouden van 26 september tot 5 oktober in Utrecht.

Teaser Mees Kees