De makers van de speelfilm In Jouw Naam, met Barry Atsma in de hoofdrol, zijn uitgenodigd voor het filmfestival van Cannes in mei. Dat maakte de festivalorganisatie vandaag bekend.

Het drama van regisseur Marco van Geffen, dat nog moet worden opgenomen, is geselecteerd voor het onderdeel l'Atelier 2012, een initiatief waarmee het festival de nieuwe generatie filmmakers in contact wil brengen met internationale financierders en andere filmprofessionals.

In de film spelen Barry Atsma (Taped, Loft) en Elise Schaap (Bride Flight) een gelukkig stel dat uit balans raakt wanneer hun pasgeboren kindje onverwacht overlijdt. Als de vrouw opnieuw zwanger raakt, kan de man daar niet mee omgaan en ziet hij nog maar één - dramatische - oplossing.

In Jouw Naam is de tweede film in Van Geffen’s Vinex-trilogie, die gezinsdrama’s als thema heeft. Het eerste deel, Onder Ons, ging in augustus vorig jaar in première op het filmfestival van Locarno. In Jouw Naam is in het najaar van 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien.