Dark Blood in première tijdens NFF

Film van George Sluizer toont laatste rol River Phoenix

De film Dark Blood van George Sluizer gaat op 27 september in première tijdens het Nederlands Filmfestival. De film is opmerkelijk omdat hoofdrolspeler River Phoenix tijdens de opnamen in 1993 overleed aan een overdosis drugs.

Het onvoltooide filmmateriaal werd destijds opgeslagen in de VS. Nu, bijna twintig jaar later, heeft regisseur Sluizer het terug weten te krijgen en alsnog gemonteerd tot een speelfilm. Het benodigde budget voor de postproductie werd opgebracht via crowdfunding en bijdragen van het Filmfonds.

In Dark Blood speelt Phoenix een verwarde man die na de dood van zijn vrouw de woestijn in trekt, waar hij in aanraking komt met een stel dat op huwelijksreis is. De opnamen van de psychologische thriller zijn voornamelijk gemaakt in de Amerikaanse staat Utah. Naast Phoenix spelen onder anderen Jonathan Pryce en Judy Davis rollen in de film.

George Sluizer is vooral bekend als regisseur van de film Spoorloos, naar het boek Het gouden ei van Tim Krabbé. De tachtigjarige filmmaker is ernstig ziek.