Billy Ray schrijft script Sinatra-film

Scorsese regisseert de biopic

Scenarist Billy Ray, bekend van The Hunger Games, zal het script schrijven van Martin Scorsese’s geplande film over Frank Sinatra. Sinds 2007 wordt er al aan de film gewerkt.

Billy Ray vervangt scenarist Phil Alden Robinson ( Field of Dreams), die bekend aan het scenario schreef sinds de aankondiging van de film in 2009. De filmplannen werden destijds bekend gemaakt, nadat het Universal Studios en Mandalay Studios na twee jaar gelukt was de filmrechten te bemachtigen van Frank Sinatra Enterprises. De reden waarom Robinson wordt vervangen, is niet bekend.

Frank Sinatra is één van Amerika’s grootste jazz-zangers van de vorige eeuw . Toen zijn zangcarrière in de jaren ’50 bergafwaarts ging, ging Sinatra verder als acteur. Voor zijn rol in From here to Eternity (1957), ontving Sinatra een Oscar voor beste bijrol. Samen met Dean Martin, Humphrey Bogart, Sammy Davis Jr. en anderen hoorde Sinatra tot artiestengroep The Rat Pack. The Rat Pack gaf optredens in Las Vegas en maakte samen een aantal films waaronder Ocean’s Eleven (1960).

Scorsese probeerde rond het millennium al een film te maken over een ander lid van The Rat Pack, namelijk Dean Martin. Tom Hanks zou de rol vertolken van Martin en John Travolta zou in de film te zien zijn als Sinatra. De film ging uiteindelijk niet door wegens ontevredenheid over het script. Wie in Scorsese’s aankomende biopic Sinatra zal gaan spelen, blijft de grote vraag.

Scorsese regisseert momenteel de film The Wolf of Wall Street (2013) met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Billy Ray werkte onlangs aan Captain Phillips, de door Paul Greengrass geregisseerde film over een bootkaping door Somalische piraten.

Dit is niet de eerste keer dat Scorsese een film over muziek maakt. Zo kwam hij in 1978 met The Last Waltz, een verfilming van het afscheidsconcert van rockgroep The Band. No Direction Home, een documentaire over Bob Dylan uit 2005 en Shine a Light, een documentaire over The Rolling Stones uit 2008. George Harrison: Living in the Material World over de gelijknamige gitarist van The Beatles, is Scorseses laatste muziekfilm uit 2011.

Wanneer de Sinatra- biopic in de bioscopen te zien zal zijn, is nog onbekend.