De Telefilms, die jaarlijks te zien zijn op Nederland 3, worden vanaf maandag 16 april elke maandag uitgezonden. De titels en de makers van de films waren vorig jaar al bekend gemaakt. Het thema van dit jaar is misdaad.

De eerste film is Cop vs. Killer van Simon de Waal (maandag 16 april, 20.30 uur) over rechercheur Frank Spinola die jaagt op de ongrijpbare crimineel Mirko Narain.

In Laptop van Ger Poppelaars (maandag 23 april, 20.30 uur) vinden drie mannen een laptop met geheime politiedossiers over een criminele organisatie en besluiten deze informatie voor veel geld te verkopen aan de criminelen.

De overloper van Pieter van Rijn (maandag 30 april, 20.30 uur) gaat over Eva en Floris, wiens relatie zwaar onder druk komt te staan als Floris zich aansluit bij een groep criminelen, waardoor de twee tegenover elkaar komen te staan.

Oom Henk, een misdaadkomedie van Elbert van Strien (maandag 7 mei, 20.30 uur) gaat over student Koen die zichzelf uit een benarde situatie redt door te beweren dat  topcrimineel Henk de Koning zijn oom is.

In Doodslag van Pieter Kuijpers (maandag 14 mei, 20.30 uur) slaat ambulancebroeder Max een jongen dood die hem in zijn werk belemmert .

De reeks wordt afgesloten met Black Out van Arne Toonen (maandag 21 mei, 20.30 uur) over een ex-crimineel die de dag voor zijn huwelijk wakker wordt naast een lijk en ervan wordt beschuldigd 20 kilo cocaïne gestolen te hebben. Hij weet er echter niets meer van.

Elke film wordt de zaterdag na de uitzending herhaald om 22.00 uur.

Bekijk hieronder de trailer van Doodslag.