Avatar 2 uitgesteld tot 2015

Filmopnames gepland in Nieuw-Zeeland

Regisseur James Cameron heeft besloten Avatar 2 pas in 2015 uit te brengen. Avatarfans moeten nu een jaar langer wachten, aangezien filmstudio Fox eerder aankondigde dat Avatar 2 in 2014 in de bioscoop te zien zou zijn.

Volgens de New York Times heeft Cameron een lap landbouwgrond van ruim tien vierkante kilometer gekocht in de buurt van Pounui, Nieuw-Zeeland waar hij Avatar 2 en 3 wil gaan opnemen. Hiermee treedt Cameron in de voetsporen van regisseur Peter Jackson ( Lord of the Rings) wiens productiestudio op een kwartiertje vliegen per helikopter ligt van Camerons pas gekochte grond.

Vorige maand werd bekend dat Cameron de twee komende delen tegelijk zal filmen. Tijdens de productie van Avatar 2 en 3 zal Cameron, naar verwacht, minstens anderhalf jaar in Nieuw-Zeeland gaan wonen. Ook gaat het gerucht rond dat Cameron en Jackson plannen hebben om samen een studio te bouwen in Auckland.

Sam Worthington, die weer de rol van Jake Sully op zich gaat nemen, noemde het vervolg ‘monumentaal.’ Ook Zoe Saldana en Sigourney Weaver, wier personage opmerkelijk genoeg stierf in het eerste deel, zullen weer te zien zijn in Avatar 2.