Amerikaanse remake van VPRO-serie Bellicher

20th Century Fox koopt rechten op

De Amerikaanse studio 20th Century Fox heeft de rechten gekocht van de Nederlandse trillerserie Bellicher. De serie zal worden bewerkt voor de Amerikaanse televisie door de makers van onder andere de hitserie 24.

Het eerste deel, De macht van meneer Miller, werd als een vierdelige serie in 2010 op de VPRO uitgezonden. Hierin wordt communicatieadviseur Michael Bellicher verdacht van een raadselachtige moord. Bellicher doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen, maar blijkt een doelwit te zijn van een internationale samenzwering.

Cel is het vervolg op De macht van meneer Miller en volgt Bellicher in zijn pogingen erachter te komen wie zijn identiteit heeft gestolen. De verfilming van het tweede deel, geregisseerd door Peter de Baan, draait vanaf 4 oktober in de bioscoop. De verfilming van Wachtwoord, het laatste deel van de trilogie, is in voorbereiding.

Bellicher wordt gespeeld door Daan Schuurmans. Andere rollen zijn weggelegd voor Anniek Pheifer, Huub Stapel en Anna Drijver.

De Bellicher-trilogie is gebaseerd op de boeken van Charles den Tex. De auteur won in 2006 en 2008 de Gouden strop voor respectievelijk De macht van meneer Miller en Cel.

Nederlandse series doen het momenteel goed op de Amerikaanse markt. Volgend jaar januari begint op ABC de serie Red Widow naar de dramaserie Penoza van de KRO uit 2010. Het Amerikaanse netwerk heeft onlangs ook de rechten gekocht van de tv-serie Overspel van de VARA.

Trailer Bellicher: Cel