Alles is familie grootste Nederlandse livepremière ooit

Plannen voor derde ‘ Alles is…’ film

Vijf jaar na het succes van de romantische komedie Alles is liefde gaat opvolger Alles is familie vanavond in première. Voor de film staat een grootse openingsavond gepland: de officiële rodeloperpremière vindt niet alleen plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam, maar is ook live te volgen vanuit tientallen bioscopen in het hele land.

Via een straalverbinding kunnen fans vanuit 57 bioscopen live meekijken naar het rodeloperspektakel, de filmvertoning en de huldiging van de cast op het podium van het Amsterdamse theater. Volgens distributeur A-Film is de première van Alles is familie daarmee de grootste livepremière ooit in Nederland.

Net als Alles is liefde (2007) werd ook Alles is familie geschreven door Kim van Kooten en geregisseerd door Joram Lürsen. De eerdere samenwerking tussen het duo bleek een succes: met meer dan een miljoen bezoekers was Alles is liefde een bioscoophit en werd daarnaast bekroond met Gouden Kalveren voor beste film en beste regie.

Ook in Alles is familie, met hoofdrollen voor onder meer Carice van Houten en Thijs Römer, raken verschillende verhalen met elkaar verwikkeld: ditmaal komen de relaties van een aantal leden van één familie op scherp te staan. In een interview met de Volkskrant vertelt regisseur Lürsen dat de film niet zozeer een vervolg is op Alles is Liefde: ‘het is wel een zelfde soort film, van dezelfde makers. Kennelijk is dit het soort film dat je krijgt als Kim van Kooten en ik samenwerken.’

Plannen voor een derde film zijn er ook al, liet Lürsen weten. ‘Kim en ik willen heel graag weer samenwerken en denken na over een deel drie. Maar daar nemen we rustig de tijd voor; dat werkt voor ons het beste.’ De film moet binnen vijf jaar te zien zijn.