Zaak rondom dood Natalie Wood heropend

Dubieuze nieuwe details opgedoken

Vrijdag heeft de politie van Los Angeles na bijna dertig jaar de zaak rond de geheimzinnige dood van Hollywoodactrice Natalie Wood heropend. Aanleiding is een boek waarin nieuwe gegevens worden onthuld. Inmiddels heeft het onderzoek al diverse aanwijzingen opgeleverd.

Wood ( Rebel Without a Cause) verdronk op 43-jarige leeftijd op 29 november 1981, toen zij een boottocht maakte samen met haar man, acteur Robert Wagner ( All the Fine Young Cannibals), en acteur Christopher Walken ( King of New York).

De actrice zou tijdens een discussie tussen Wagner en Walken naar bed zijn gegaan. Toen Wood zag dat een reddingsboot was losgeraakt, zou ze een poging hebben gedaan de sloep terug te halen. Hierbij zou de actrice zijn uitgegleden en  als gevolg verdronken. Woods dood werd destijds door de politie als een ongeluk beschouwd.

De politie heeft de zaak heropend naar aanleiding van het nieuwe boek Goodbye Natalie, Goodbye Splendour van Dennis Davern, de kapitein van het jacht. Davern schrijft in zijn boek dat de actrice vlak voor haar dood  onenigheid had met haar man. De voormalig kapitein zou een ruzie hebben gehoord, gevolgd door een klap. Kort daarna kwam Wagner hem vertellen dat Wood vermist was. Davern beweert tevens dat Wagner hem verbood de kustwacht te bellen.

Een woordvoerder van Robert Wagner en zijn familie heeft laten weten dat de acteur de heropening van de zaak steunt . Wel hoopt hij dat de informatie van een geloofwaardige bron komt.

Intussen zijn er meer dubieuze details opgedoken rond de zaak. Zo beweert een mogelijke getuige nu te zijn bedreigd om haar mond te houden over de zaak.

Lees meer over nieuwe ontwikkelingen en achtergronden op de site van The Hollywood Reporter