Geen onbekend fenomeen: een trailer die een heel ander soort film belooft dan de productie die werkelijk wordt aangekondigd. De Amerikaanse Sarah Deming was zo teleurgesteld toen ze de film Drive in haar plaatselijke bioscoop zag, dat ze de verantwoordelijke filmmaatschappij heeft aangeklaagd.

Naar aanleiding van de trailer had Deming een film verwacht in de lijn van The Fast and the Furious, liet ze haar advocaat weten. Maar: 'Drive bleek helemaal geen race- of achtervolgingsfilm te zijn. (...) Er werd zelfs amper gereden in de film.'

Bovendien is de film racistisch, stelt Deming : 'Drive bevat veel extreem, gratuit, lasterlijk, mensonterend racisme jegens aanhangers van het joodse geloof, en moedigt daarmee crimineel geweld aan tegen aanhangers van het joodse geloof.'

De vrouw uit Michigan eist het geld van haar bioscoopkaartje terug, en hoopt bovendien dat meer mensen zich bij haar zaak voegen om zo te voorkomen dat dergelijke bedrieglijke filmpjes vaker worden gemaakt.

Drive draait vanaf 3 november in de Nederlandse bioscopen .

Bekijk hier de reportage van een plaatselijke tv-zender uit Michigan. En natuurlijk de onderstaande trailer van Drive - op eigen risico.