The Last Airbender krijgt vijf Razzies

Prijzen voor slechtste films uitgereikt

De makers van films als The Twilight Saga: Eclipse, Vampires Suck en The Bounty Hunter kunnen weer opgelucht ademhalen. De films werden zaterdag gepasseerd bij de uitreiking van de Razzies. Dat zijn de prijzen voor het slechtste dat de filmindustrie te bieden heeft.

Minder geluk hadden Sex and the City 2 en The Last Airbender. De films werden verkozen tot de meest tenenkrommende producties van 2010.

The Last Airbender bracht wereldwijd zo'n 320 miljoen dollar op, maar kon evenwel rekenen op vijf van de framboosvormige prijzen: waaronder die voor slechtste film, slechtste regisseur (M. Night Shyamalan) en ''het meest pijnlijke misbruik van 3D-effecten''.

Sex and the City 2

Sex and the City 2 kwam er met 'slechts' drie Razzies iets genadiger vanaf. De film kreeg onder meer de Awards voor slechtste cast en slechtste actrice.

Die laatste mag door alle hoofdrolspeelsters worden gedeeld.

Ashton Kutcher
Hoewel de twee gewraakte films de prijsuitreiking domineerden, mocht acteur Ashton Kutcher de 'anti-Oscar' voor de slechtste acteur in zijn zak steken. Hij kreeg de prijs voor zijn rollen in Killers en Valentine's Day.

De Razzies zijn goudkleurige beeldjes in de vorm van een framboos, een ironische verwijzing naar de Oscars. 'Winnaars' van de Razzies zijn bij de uitreiking meestal in geen velden of wegen te bekennen.

Een van de mensen die wel op kwam dagen was de Nederlandse cineast Paul Verhoeven. Hij kreeg in 1996 een Razzie voor de regie van de film Showgirls.

Bron: ANP