The Corrections als lange HBO-serie

Jonathan Franzen schrijft script met regisseur Noah Baumbach

Het gerucht ging al even, maar schrijver Jonathan Franzen (van de recente bestseller Freedom) heeft onlangs bevestigd dat hij bezig is aan een televisiebewerking van zijn roman The Corrections uit 2001. Noah Baumbach treedt op als coscenarist en regisseur.

Het verhaal, over de lotgevallen van een bejaard Amerikaans stel en hun drie volwassen kinderen, wordt uitgebreid tot een serie van maar liefst vier seizoenen voor tv-zender HBO, bekend van series als The Sopranos en Rome.

De filmrechten van het boek werden al in 2001 aangekocht door producent Scott Rudin, die met films als There Will be Blood en The Social Network doorgaans garantstaat voor kwaliteit. Eerdere pogingen om het te verfilmen werden ondernomen door Stephen Daldry en Robert Zemeckis.

Nu is Rudin dus in zee gegaan met regisseur Baumbach , met wie hij eerder de films Greenberg en Margot at the Wedding maakte. Baumbach werkt momenteel met Franzen aan een scenario. Dat de resulterende tv- serie vier seizoenen zal beslaan, stelt de schrijver in staat zijn verhaal aanzienlijk uit te breiden, vertelt hij in een interview met The New Yorker.

Anthony Hopkins heeft al interesse getoond voor de rol van pater familias Alfred Lambert.