Sean Penn uit ongenoegen over Tree of Life

Acteurs slikken kritiek meestal in

In een interview met de Franse krant Le Figaro heeft acteur Sean Penn zich negatief uitgelaten over The Tree of Life van Terrence Malick, waarin hij een rol speelt.

‘Op het scherm zag ik niets terug van de emotie uit het script’, zegt Penn in het interview, ‘wat een van de indrukwekkendste is die ik ooit heb gelezen. Volgens mij zou de film met een helderdere, conventionelere vertelstructuur beter hebben gewerkt, zonder iets te hoeven inboeten aan schoonheid en impact. Eerlijk gezegd begrijp ik nog steeds niet wat ik daar nu precies deed, en wat ik aan het verhaal moest toevoegen! Sterker nog, Terry zelf heeft mij dat ook nooit duidelijk kunnen maken.’

Terrence Malick staat bekend als een regisseur die eindeloos veel materiaal opneemt en pas in de montagekamer definitief beslist hoe het verhaal zal lopen. De rol van Sean Penn is evident een stuk kleiner uitgevallen dan de acteur had verwacht. Een kwestie van ijdelheid? Volg de discussie op de site van The New Yorker.

Het komt overigens niet vaak voor dat acteurs hun ongenoegen uiten over een film waarin ze recent hebben gespeeld. Maar er zijn natuurlijk wel meer opmerkelijke uitzonderingen. De site Den of Geek maakte er een leuk lijstje van, met onder anderen Brad Pitt over The Devil’s Own en Edward Norton over The Italian Job.