Regisseur Amélie verfilmt The Selected Works of T.S. Spivet

Film is in het Engels en 3D

Regisseur Jean-Pierre Jeunet, bekend van de Franse films Amélie en Un Long Dimanche de Fiançailles, gaat het boek The Selected Works of T.S. Spivet van de Amerikaanse auteur Reif Larsen verfilmen.

Het verhaal gaat over de 12-jarige Tecumseh Sparrow Spivet uit de Amerikaanse staat Montana, die een bijzonder talent heeft voor cartografie. Wanneer hij van het Smithsonian te horen krijgt dat hij een prestigieuze prijs heeft gewonnen, loopt de excentrieke jongen weg van huis en gaat hij naar Washington D.C. om de prijs in ontvangst te nemen. Spivet reist het hele land, al meeliftend met goederentreinen, af naar Washington, terwijl hij zijn reis en zijn gedachten letterlijk in kaart brengt.

Voor dit project zal Jeunet wederom samenwerken met scenarist Guillame Laurant om het verhaal van T.S. Spivet om te zetten naar film. De twee werkten eerder samen aan de films Amélie en Micmacs à tire-larigot. De Franse studio Gaumont heeft laten weten dat T.S. Spivet (de voorlopige titel) in 3D gefilmd wordt. Momenteel is er nog niets bekend over de cast. Verwacht wordt dat de opnames in de lente van 2012 in Canada van start zullen gaan.

T.S. Spivet zal de tweede Engelstalige film van Jeunet zijn. De eerste film die de regisseur in het Engels schoot is Alien: Resurrection uit 1997, met onder andere Sigourney Weaver en Winona Ryder.