Producent wil censuur King's Speech

Film wordt aangepast voor Amerikaans publiek

The King's Speech-producent Harvey Weinstein wil dat zoveel mogelijk mensen in de Verenigde Staten zijn film zien en is daarom van plan de film opnieuw te bewerken.

Door het gevloek in The King's Speech besloot de Motion Picture Association of America dat jongeren onder de 17 jaar de film niet zonder een volwassene mogen zien. Volgens Weinstein scheelt dat veel bezoekers.

Door de film opnieuw te bewerken en het aantal vloek- en scheldpartijen te verminderen, hoopt hij dat The King's Speech een gezinsfilm wordt waar veel meer mensen heengaan.

De film met twaalf Oscarnominaties kreeg in Engeland de classificatie 12 jaar en ouder en is al drie weekeinden de best bezochte film van het land.

"Die bezoekcijfers zijn gigantisch omdat gezinnen de film door de gunstige leeftijdsaanduiding samen gaan bekijken. Regisseur Tom Hooper en ik willen dat in de Verenigde Staten ook en zochten naar een unieke manier om dat te doen zonder dat het ten koste gaat van zijn visie", vertelt Weinstein aan de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

De gecensureerde versie van de film gaat pas na de uitreiking van de Oscars op 27 februari draaien. The King's Speech is vanaf 17 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bron: Novum