Opnames nieuwe film Guillermo del Toro gestart

Ron Perlman is laatste toevoeging aan Pacific Rim

Pacific Rim is het nieuwe filmproject van de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro. Afgelopen zomer maakte Del Toro tijdens de conventie Comic Con bekend dat hij zou gaan werken aan een film over robots en monsters. Meer wilde hij er toen niet over kwijt.

Inmiddels is er meer bekend over de nieuwe sciencefictionfilm. Rollen zijn weggelegd voor Idris Elba (Thor), Charlie Day (Horrible Bosses), Charlie Hunnam (Hooligans) en nu ook Ron Perlman. De laatste werkte al eerder samen met Del Toro in de Hellboy-films.

Pacific Rim gaat over gigantische, door mensen gestuurde robots die het op moeten nemen tegen reusachtige monsters uit de ruimte. Del Toro laat weten dat hij vooral wil onderzoeken hoe een buitenaardse invasie een wereld verandert, in geografische en politieke zin.

Pacific Rim is Del Toro’s eerste film sinds Hellboy II: The Golden Army uit 2008. Na de promotie van het laatste deel van The Night Eternal, een boekentrilogie waaraan hij meewerkte, begon de regisseur 14 november met de opnames van Pacific Rim. Naast de film werkt hij ook aan de videogame Insane. Beide projecten moeten halverwege 2013 verschijnen.