De nominaties voor de Golden Globes zijn vanmiddag bekendgemaakt. The Artist van Michel Hazanavicius en The Descendants van Alexander Payne hebben nominaties in belangrijke categorieën en zijn de grote kanshebbers van 2012.

Beide films zijn in de running voor een beeldje voor Beste Film. In de categorie Beste Drama zijn genomineerd: The Descendants, The Help, Hugo, The Ides of March, Moneyball en War Horse.

Nominaties voor Musical/ Komedie zijn gegaan naar The Artist, Bridesmaids, 50/50, Midnight in Paris en My Week with Marilyn.

Voor Beste Regie zijn, naast Hazanavicius en Payne, genomineerd: Woody Allen (Midnight in Paris), George Clooney (The Ides of March) en Martin Scorsese (Hugo).

Zie voor de volledige lijst met nominaties, waaronder Beste Acteur en Beste Actrice, de officiële site van de Golden Globes.

De 69e editie van de Golden Globes zal plaatsvinden op 15 januari 2012, en wordt net als vorig jaar gepresenteerd door Ricky Gervais. Verrassend, gezien de controverse die zijn presentatie vorig jaar veroorzaakte.

Bekijk hieronder de openingsmonoloog van Gervais.